مراقبت پوست

برای تقویت ساقه مو چه باید کرد؟

برای تقویت ساقه مو چه باید کرد؟

برای تقویت ساقه مو چه باید کرد؟

هیچ کس از داشتن موی سالم که به طور طبیعی ضخیم و براق است بدش نمی‌آید. شاید در حال حاضر موی شما از سلامت کافی برخوردار نیست و به نوعی آسیب دیده تلقی می‌شود، اما خوشبختانه درمان آن امکان‌پذیر است.

چنانچه مراقبت‌های لازم برای مو توسط شما انجام نگیرد، دیر یا زود عارضه‌های زیادی گریبانتان را می‌گیرد. استرس یکی از بزرگترین دشمنان موهای شما است که می‌تواند ساقه مویتان را ضعیف کرده و ریزش موی شدیدی را نصیبتان کند.

اما اولین قدم در درمان ساقه موی ضعیف، تشخیص دقیق بیماری در آن است. ساقه موی ضعیف نیز مانند هر عارضه دیگری دارای نشانه‌هایی است که وجود آن را اثبات کرده و شما را ملزم می‌کند درمانتان را در اولین فرصت شروع کنید.

ساختار ساقه مو

هر تار مو دارای یک ساقه و یک ریشه است. ساقه قسمت قابل مشاهده مو است، که از پوست خارج می‌شود. ریشه مو در پوست است و تا لایه‌های عمیق‌تر پوست نفوذ می‌کند. اطراف ریشه توسط فولیکول مو و غلافی از پوست و بافت همبند که به غده چربی نیز متصل است، احاطه شده است.

ساقه مو از سلول‌های مرده‌ای تشکیل شده است که همراه با مقدار کمی آب به کراتین و مواد اتصال‌دهنده تبدیل شده‌اند. این ساختار توضیح می‌دهد که چرا هنگام کوتاه شدن موها، هیچ دردی احساس نمی‌شود.

ساقه مو از سه لایه تشکیل شده است:

  • مدولا؛ عمیق‌ترین لایه ساقه مو است، که فقط در تار موهای ضخیم و بلند دیده می‌شود.
  • قشر؛ لایه میانی ساقه مو است، که استحکام، رنگ و بافت فیبر مو را فراهم می‌کند.
  • کوتیکول؛ لایه بیرونی ساقه مو و نازک و بی‌رنگ است. این لایه به عنوان محافظت‌کننده از قشر داخلی  مو عمل می‌کند.

 

تقویت مو

 

انواع ساقه مو

به غیر از چند جای بدن مانند کف دست یا کف پا، تمام سطح بدن شما دارای مو است. دو نوع اصلی مو عبارتند از:

موهای کوتاه‌تر و نازک‌تر  یا همان ولوس

این نوع مو که با نام موی کرکی نیز شناخته می‌شود، بیشتر روی بدن رشد می‌کند.

موهای بلندتر و ضخیم‌تر

این نوع مو بیشتر روی سر، روی صورت به عنوان ابرو و مژه رشد می‌کند. همچنین موهای ناحیه تناسلی، سینه و شکم نیز در این دسته مو قرار دارند.

مقدار هر نوع مو در افراد مختلف متفاوت است و به سن و جنسیت بستگی دارد. به عنوان مثال، بدن کودکان عمدتاً دارای موهای کرکی یا ولوس است. همچنین حدود 30 درصد از سطح بدن در زنان با موهای بلندتر و ضخیم‌تر پوشیده شده است، در حالی که این میزان در مردان حدود 90 درصد است.

برای بسیاری از افراد، مو بخشی طبیعی از ظاهر و زیبایی آن‌هاست. اما همین تارهای ظریف و حساس، به جلوگیری از رسیدن اشعه‌های خورشید به پوست سر کمک می‌کند. همچنین مژه‌ها و ابروها گرد و غبار، کثیفی و عرق را از چشم‌ها دور نگه می‌دارند. حتی موهای بینی و گوش در جلوگیری از میکروب‌ها و سایر اجسام خارجی نقش دارند. جالب است بدانید که موهای بدن به تنظیم دمای بدن کمک می‌کند. در واقع موها در هنگام احساس سرما، بالا آمده و هوای گرم شده توسط بدن را نزدیک بدن نگه می‌دارند. این سازوکار درست مانند یک لایه گرم‌کننده از هوا عمل می‌کند.

 

نشانه‌های ساقه موی ضعیف کدامند؟

شما با یک اقدام ساده می‌توانید از ضعیف بودن ساقه مویتان مطمئن شویدکافی است کمی از موهایتان را به دور انگشتتان بیچانید. اگر بافت مو در دور انگشتان شما یکدست بود، مشکلی وجود ندارد. اما در صورتی که نوک موها به صورت سیخ سیخی از بافت پیچیده‌شده به دور انگشتانتان بیرون زد، به احتمال خیلی زیاد ساقه موی شما ضعیف شده‌است.

روش دیگری نیز برای بررسی این عارضه وجود دارد. در این روش شما باید یک تار از موهایتان را از هر دو طرف بکشید. اگر این تار مو به راحتی شکسته و قطع شد، مطمئناً ساقه مویتان ضعیف است. و باید هر چه زودتر آن را درمان کنید.

از دیگر نشانه‌های ضعیف بودن ساقه مو می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • شکسته و قطعه قطعه شدن مو بیش از حد معمول
  • بی‌حال به نظر رسیدن مو
  • خشکی مو
بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *