مراقبت پوست

درمان سریع انواع جوش زیر پوستی

درمان سریع انواع جوش زیر پوستی

درمان سریع انواع جوش زیر پوستی

جوش زیر پوستی به دانه‌های ریزی که زیر لایه‌ی رویی پوست رشد می‌کنند می‌گویند. این جوش‌ها شاید در ظاهر خیلی تاثیری بر پوست ما نگذارند و حتی گاهی دیده نشوند اما بی‌توجهی و درمان نکردن آن‌ها ممکن است به مشکلات جدی‌تر پوستی منجر شود. ضمنا این جوش‌های زیر پوستی در خیلی از موارد ریشه‌ی هورمونی دارند که درمان آن‌ها از اهمیت بالایی در سلامت پوست برخوردار است.

جوش زیر پوستی صورت

معمولا بیشترین نقطه‌ای که شاهد تجمع این جوش‌ها هستیم، زیر پوست صورت است. جوش زیر پوستی صورت علاوه بر اینکه نشانه‌ی آسیب پوستی است که باید زودتر به آن رسیدگی شود، به علت در معرض دید بودن پوست صورت خصوصا در خانم‌ها بسیار مورد توجه است.

علت جوش زیر پوستی

معمولا انباشته شدن چربی و سبوم در زیر پوست باعث ایجاد جوش می‌شود. چه این جوش‌ها سرسیاه باشند چه نه، باید برای بر طرف کردن این جوش‌ها در مرحله‌ی اول، به دنبال ریشه‌یابی علت آن‌ها باشیم.

جوش زیر پوستی

هورمون‌ها

تغییرات و نوسانات هورمونی در افراد مختلف اثرات متفاوتی می‌گذارد اما در شایع ترین حالت ممکن، تغییرات هورمونی افراد در سنین بلوغ باعث افزایش هورمونی به نام آندروژن که هوورمون جنسی است می‌شود. ترشح هورمون آندروژن که باعث ایجاد غدد چربی می‌شوند

ژنتیک

ژنتیک عاملی است که ما هیچ دخالتی در آن نداریم ولی به طور مستقیم و در ابعاد مختلفی در سلامت ما اثرگذار است.

یک مطالعه در انگلستان از میان 400 نوجوان دو‌قلو نشان داده، 81 درصد جوش آن‌ها ریشه‌ی ژنتیکی داشته اند.

استرس و اضطراب

استرس و اضطراب، مخصوصا اگر مزمن و دائمی باشد از مهم‌ترین دلایل جوش‌ و علی‌الخصوص جوش زیر پوستی زدن است. در بسیاری از موارد مشاهده شده فردی که تغذیه‌ی کاملا سالمی را دنبال می‌کند و روتین و مراقبت پوستی مناسبی هم دارد، در مقطعی دچار جوش زیر پوستی می‌شود. در این موارد معمولا با ریشه‌یابی کافی به نقش استرس مزمن در ایجاد جوش زیرپوستی می‌رسیم.

طبق نتایج تحقیقات استرس باعث افزایش ترشح هورمون‌های استرس مثل کورتیزول می‌شود که این هورمون‌ها سد دفاعی پوست را در هم می‌شکنند و باعث افزایش چربی زیر پوستی می‌شوند.

حساسیت دارویی

در برخی موارد نادر، مصرف یکسری گروه‌های دارویی مثل کورتیکواستروئیدها خصوصا برای افرادی که پوست حساس دارند، باعث ترشح سبوم و اینجا جوش زیر پوستی می‌شود.

انواع جوش زیرپوستی

جوش‌های زیر پوستی انواع مختلفی دارند و در نقاط مختلفی از بدن دیده می‌شوند. اطراف بینی، روی بینی، اطراف چشم، پیشانی و روی چانه از متداول‌ترین نقاط پوست صورت‌اند که دچار جوش می‌شوند. این جوش‌ها ممکن است ریز و متعدد یا یک عدد و بزرگ باشند

درمان جوش زیرپوستی

به بیان ساده برای درمان این جوش‌های زیر پوستی بعد از شناسایی و ریشه‌یابی علت جوش باید روش درمانی متناسب با آن را پبدا کنیم. درمان جوش زیر پوستی به روشی که در آن چربی انباشته شده زیر پوست تخلیه می‌شود اشاره دارد. در ادامه نگاهی به معروف‌ترین‌ و کاربردی‌ترین روش‌های درمانی می‌اندازیم.

درمان جوش زیر پوستی با لیزر

در درمان با لیزر،  هدف کاهش التهاب و چربی زیر پوست است. در درمان این ضایعه‌ی پوستی، اشعه‌ی لیزر با هدف قرار دادن عوامل پاتوفیزیولوژی به پاکسازی پوست می‌پردازد.

بهترین دارو و پماد‌ها برای از بین بردن جوش زیر پوستی

برای استفاده از مناسب‌ترین دارو باید توجه داشته باشید که محصولات موضعی موجود در بازار هر کدام با ویژگی‌ها و ترکیبات متفاوت، تاثیر متفاوتی در پوست شما می‌گذارند. به طور کرم‌های ضد جوش شامل ترکیبات زیر‌اند:

  • بنزوئیل پراکسید یکی از ترکیبات موثر در درمان آکنه و جوش زیر پوستی است. این ترکیب باکتری‌هایی که موجب جوش زدن می‌شوند را کاهش می‌دهد.
  • نیاسینامید اسید منافذ باز پوستی رو کم می‌کند و باعث کاهش تجمع چربی روی پوست صورت می‌شود.
  • سالیسیلیک اسید با حذف و لایه برداری سلول‌های مرده‌ی پوستی به کاهش چربی پوست کمک می‌کند.
  • آلفا هیدروکسی اسید یا همان محصولات حاوی AHA هم به لایه برداری و کنترل چربی پوست کمک می‌کند.
  • محصولات حاوی رتینوئید هم به تمیز کردن منافذ پوستی کمک بسیاری می‌کند.

پاکسازی صورت، بهترین روش درمان جوش زیر پوستی

همانطور که پیش‌تر گفته شد، به طور خلاصه ترشح چربی کنترل نشده و کاذب باعث ایجاد جوش زیر پوستی می‌شود. بنابراین موثر‌ترین روش درمان این جوش‌ها یک مراقبت و روتین پوستی برای کنترل هر چه بیشتر این چربی‌ها است. برای یک روتین مراقبت پوستی خوب، با توجه به نوع پوست خود می‌توانید از محصولاتی که حاوی ترکیبات کنترل چربی مثل رتینوئید‌ها، آلفا هیدروکسی اسید‌ها و… اند استفاده کنید.

درمان خانگی و طبیعی جوش زیرپوستی ریز

برای درمان جوش زیرگوستی در خانه اولین نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که با ترکاندن و فشار دادن آن‌ها را تحریک نکنید. بعد از آن می‌توانید با تمیز و مرطوب نگه داشتن دائم پوست خود را کمتر در معرض این جوش‌ها قرار دهید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *